Detta sekretessförklaring uppdaterades senast den 4. December 2019 och gäller för medborgare i Storbritannien.

I detta integritetsförklaring förklarar vi vad vi gör med de uppgifter vi skaffar om dig genom https://united-kingdom.option.news. Vi rekommenderar att du läser detta uttalande noggrant. Vid vår behandling uppfyller vi kraven i sekretesslagstiftningen. Det betyder bland annat att:

  • Vi anger tydligt vilka syften vi behandlar personuppgifter för. Vi gör detta med hjälp av detta integritetsförklaring;
  • vi strävar efter att begränsa vår insamling av personuppgifter till endast de personuppgifter som krävs för legitima ändamål;
  • vi begär först ditt uttryckliga samtycke för att behandla dina personuppgifter i fall som kräver ditt samtycke;
  • vi vidtar lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter och kräver också detta från parter som behandlar personuppgifter på vår vägnar;
  • Vi respekterar din rätt att få tillgång till dina personuppgifter eller har rättat eller raderat på din begäran.

Om du har några frågor eller vill veta exakt vilken information vi har eller dig, vänligen kontakta oss.

1. Syfte, data och lagringsperiod

1.1 Vi använder dina data för följande syfte:
Kontakt - Via telefon, mail, e-post och / eller webbformulär
För detta ändamål använder vi följande data:
  • Namn, adress och stad
  • E-postadress
Grunden för att vi kan behandla dessa data är:
Samtycke erhållet
Retention period
Vi behåller denna information tills tjänsten avslutas.
1.2 Vi använder dina data för följande syfte:
Registrerar ett konto
För detta ändamål använder vi följande data:
  • Namn, adress och stad
  • E-postadress
  • Användarnamn, lösenord och annan kontospecifik data
  • Besöksbeteende
  • foton
  • Sociala mediekonton
Grunden för att vi kan behandla dessa data är:
Rättslig skyldighet
Retention period
Vi behåller denna information tills tjänsten avslutas.
1.3 Vi använder dina data för följande syfte:
nyhetsbrev
För detta ändamål använder vi följande data:
  • Namn, adress och stad
  • E-postadress
  • Besöksbeteende
Grunden för att vi kan behandla dessa data är:
Samtycke erhållet
Retention period
Vi behåller denna information tills tjänsten avslutas.
1.4 Vi använder dina data för följande syfte:
För att kunna uppfylla lagliga skyldigheter
För detta ändamål använder vi följande data:
  • Namn, adress och stad
  • E-postadress
  • Användarnamn, lösenord och annan kontospecifik data
Grunden för att vi kan behandla dessa data är:
Rättslig skyldighet
Retention period
Vi behåller denna information tills tjänsten avslutas.
1.5 Vi använder dina data för följande syfte:
Utarbeta och analysera statistik för förbättring av webbplatser.
För detta ändamål använder vi följande data:
  • Namn, adress och stad
  • E-postadress
  • Användarnamn, lösenord och annan kontospecifik data
  • Besöksbeteende
  • Sociala mediekonton
Grunden för att vi kan behandla dessa data är:
Samtycke erhållet
Retention period
Vi behåller denna information tills tjänsten avslutas.

2. Dela med andra parter

Vi delar inte dina uppgifter med tredje parter.

3. Cookies

Vår webbplats använder cookies. För mer information om cookies, se vår Cookie-uttalande.
Införandet av fullständiga IP-adresser blockeras av oss.

4. Säkerhet

Vi är engagerade i att skydda personuppgifter. Vi vidtar lämpliga säkerhetsåtgärder för att begränsa missbruk eller obehörig åtkomst till personuppgifter. Detta säkerställer att endast nödvändiga personer har tillgång till dina uppgifter, att tillgången till uppgifterna skyddas och att våra säkerhetsåtgärder regelbundet granskas.

5. Tredje parts webbplatser

Detta sekretessförklaring gäller inte tredjepartswebbplatser som är anslutna via länkar på vår webbplats. Vi kan inte garantera att dessa tredje parter hanterar dina personuppgifter på ett pålitligt eller säkert sätt. Vi rekommenderar att du läser sekretessförklaringarna eller dessa webbplatser innan du använder dessa webbplatser.

6. Ändringar av detta integritetsförklaring

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i detta integritetsförklaring. Det rekommenderas att du regelbundet konsulterar detta integritetsförklaring för att vara medveten om eventuella förändringar. Dessutom kommer vi att informera dig där det är möjligt.

7. Få åtkomst till och modifiera dina data

Om du har några frågor eller vill veta vilka personuppgifter vi har om dig, vänligen kontakta oss. Du kan kontakta oss med informationen nedan. Du har följande rättigheter:

  • Du har rätt att veta varför dina personuppgifter behövs, vad som händer med det och hur länge de kommer att bevaras för.
  • Rätt till tillgång: Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter som är kända för oss.
  • Rätt till rättelse: du har rätt att komplettera, korrigera, har raderat eller blockerat dina personuppgifter när du vill.
  • Om du ger oss ditt samtycke till att behandla dina uppgifter har du rätt att återkalla det samtycket och att din personliga information tas bort.
  • Rätt att överföra dina uppgifter: du har rätt att begära alla dina personuppgifter från controllern och överföra dem i sin helhet till en annan controller.
  • Rätt att invända: du kan göra invändningar mot behandlingen av dina uppgifter. Vi följer detta, såvida det inte finns berättigade skäl för behandling.

Se till att alltid tydligt ange vem du är, så att vi kan vara säkra på att vi inte ändrar eller tar bort data eller fel person.

8. Skicka ett klagomål

Om du inte är nöjd med hur vi hanterar (ett klagomål på) behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att lämna in ett klagomål till informationskommitténs kontor:
Wycliffe House
Water Lane
Wilmslow
Cheshire
SK9 5AF

9. Dataskyddsansvarig

Our Data Protection Officer has been registered with the Information Commissioner’s Office. If you have any questions or requests with respect to this privacy statement or for the Data Protection Officer, you may contact Helmut Melzer, via office@dieoption.at.

10. Barn

Vår webbplats är inte utformad för att locka barn och det är inte vår avsikt att samla in personuppgifter från barn under samtycke i deras hemland. Vi ber därför om att barn under samtyckets ålder inte skickar in någon personlig information till oss.

11. Kontaktuppgifter

Helmut Melzer, Option Medien eU
Seidengasse 13 / 3, A-1070 Wien, Österrike
Österrike
webbplats: https://united-kingdom.option.news
Email: office@dieoption.at