in

Stacioni i parë i kërkimit të emetimeve në Antarktidë

La Baza kërkimore e Princeshës Elisabeth është i vendosur në vendin më të largët dhe jo-miqësor në Tokë - Antarktidën. Por: ashtë një bazë me emetim zero që përdor energji të rinovueshme 100% të furnizuar nga dielli, era dhe uji që nga 2008.

“Piecedo pjesë e pajisjeve elektrike funksionon me energji të rinovueshme. Edhe tharësi im i flokëve mundësohet nga erërat pothuajse të vazhdueshme të Antarktikut dhe drita e ditës së verës ", tha Kate Winter, bashkëpunëtore e hulumtimit të Antarktik Shkencës, Universiteti Northumbria, Newcastle në"Biseda”, Pasi ajo kohët e fundit vizitoi bazën e kërkimit.

"Kur e pyeta Alain Hubert, udhëheqësin e ekspeditës, pse ai dëshironte të ndërtonte një bazë emetimi zero në Antarktidë, ai tha se nëse ne mund ta bëjmë atë këtu, ne mund t'i tregojmë botës se mund të bëhet kudo."

Jetesa e qëndrueshme është e mundur - madje edhe në vendin më të largët

“Panelet diellore duhet të montohen lart mbi tokën e mbuluar nga dëbora për të kapur orët 24 të dritës së ditës gjatë verës Australiane. Turbinat e erës janë shpuar në kreshtën e granitit nën borë dhe akull ”, vazhdoi ajo. "Burimet e rinovueshme të energjisë shkrinë borën për ujë, i cili filtrohet dhe ripërdoret në vend për të zvogëluar mbeturinat."

Kate Winter do të kthehet në bazë në janar 2020. "Deri atëherë, puna atje do të bëhet edhe më e qëndrueshme me motoçikleta të reja me energji elektrike."

Imazhi: © Fondacioni Ndërkombëtar Polar

Ky postim u krijua me formën tonë të këndshme dhe të lehtë të dorëzimit. Krijoni postimin tuaj!

Shkruar nga Sonja

Çfarë mendoni ju?

80% e blerjeve të Britanisë së Madhe në Mbretërinë e Bashkuar përfundojnë në kosh

Vishni dhuratat tuaja në pëlhurë